Codzienność w Restauracji Jasna

Jasne wnętrze, rośliny, spokojna muzyka... to pierwsze na co zwraca się uwagę po wejściu do restauracji Jasna. Z samego rana serwujemy naszym Gościom śniadania. Jajka po benedyktyńsku, gofr na słono z boczkiem lub na słodko z sezonowymi owocami, omlet z łososiem, jajecznica... Wybór jest duży, a serwowane porcje syte. W tygodniu od godziny 12:00 do 16:00 oprócz dań z karty Szef Kuchni przygotowuje Lunch Dnia. Codziennie nowe menu składa się z trzech dań i zawsze nie tylko wspaniale smakuje, ale również doskonale wygląda. W karcie każdy nasz Gość może znaleźć zarówno odrobię klasyki, takiej jak filet z kaczki podawany z panierowanymi kluskami śląskimi czy tagliatelle z kurkami, boczkiem i białym winem. Dodatkowo serwujemy wyjątkowe dania, które niełatwo jest znaleźć na kulinarnej mapie Wrocławia. Należą do nich tatar z jelenia, polędwica z jelenia z demi glace z owocami z czarnego bzu czy też królik z warzywami i aksamitnym sosem. Wieczorami polecamy naszym Gościom wina i różnego rodzaju drinki, które umilą spędzony w naszym pięknym wnętrzu czas... :)

{}